Majlis Perkahwinan Diya & Dafi

|
Mase cuti aritu, akak sedara aku ( sume ahli keluarge aku aku panggil sedara huhu) kawin. kat Johol, negeri sembilan. aku bukan la jurugambar mase tu, tapi aku bawak gak kamera sebagai alasan kukuh utk aku mengelak dari ditanya macam macam oleh sedara mara yg kadang kadang mulut agak xde insuran gak la huhu...

kali ni agak susah sket nak amek shot terbaik, sebab aku hanya bawak lens prime 50mm je. flash gun plak aku x bawak, yela aku dtg nk makan je, kang bawak senjata berat aku kang org kate lebih lebih plak. so terpaksa la aku menggunakan kaki aku sndiri utk zoom ( err kene berjalan dekat ngan pengantin utk close up, bukan zoom guna tapak kaki haha) dan jugak main setting ISO ngan aperture utk gantikan flash aku. dalam banyak banyak gambar, bawah ni antara yg terbaik (pada aku la) sbb yg lain tu banyak macam snapshot je.

so ni antara gambar yg aku amek, enjoy~




freebies (yeke istilah ni?) utk tetamu yg datang

hiasan pelamin pengantin, mmg sempoi sbb laman die ni ada taman, bawah pelamin tu ade kolam ikan oooo...kacak kacak...outdoor punye style... tapi sebab limitation space ngan lens,x dapat masukkan keseluruhan keadaan pelamin ni...rugi tol...

pasangan merpati dua sejoli....


merahnyee...pening mata aku masa focus kat viewfinder huhu


aauuummmmm....jangan makan sudu ye kak diya haha..

antara gadis gadis yang terdapat di pasaran ketika itu. dua pupu aku kot.ntah aku pon haram x kenal sekor pon.huhu..

candid eh.ntah.lawa je kat mata aku aku tembak. bokeh nye aduuuuhhhh....penangan 1.8 huhu...


tu je kot utk kali ni. rumah pengantin agak crowded, n pergerakan aku pon agak terhad so x banyak sgt shot boleh amek.lupe nak masuk rumah,sbb nasik minyak memanggil manggil aku makan. huhu.... so belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Kak Diya & Bro Dafi, semoga kekal hingga ke akhir waktu....chow~


3 comments:

narutet said...

mane komen ko acap?

Loyai_Drift said...

Hmm.. ok ar nie.. blajar-2 wedding photoworx plk.. compo tu x susah.. gambar no#1, #2 ngan #7 tuh klu ambik cube sengetkn camera tuh mcm gmbar no.#5.. rasenyer lagik bercerite gambar tuh.. xde ar kaku jer..

Xde speedlite tuh bukan masalah besau sgt klu siang-2 hari ambik outdoor nie.. cahaya tuh ckup.. brani-2kn tgn tuh main shutter slow skit.. sbb klu ISO tgi sgt.. noise tgi.. shutter jgn slow sgt nnt x sharp lak sbb org nie bergerak-2.. huih.. 50mm tuh F-stop kan bleh rendah kaw-2 (Bokeh).. klu dah capture pon gelap lagik.. Lightroom ngan CS3 kan ader.. hehehe..

narutet said...

maseh atas panduan bro.lama tunggu bro komen ni hehe...

Post a Comment

Blog Archive

Followers