2010

|
no 1 dalam sasaran.yeah !!

selamat tahun baru. sume org hepi tahun baru. aku pon dah bertambah setahun lagi usia.tahun lepas pon, mase adik aku picit picit kepala aku kat umah, slalu die komplen, "abang ni banyak uban la...dah macam org tua.."..ni tambah lagi setaun,mekin beruban la kepala aku huhu...

aku tgk blog org lain, sume letak harapan dan jugak azam sempena tahun baru ni. x kurang jugak listkan ape yg diorg dah accomplish sepanjang tahun lepas. aku pon nk wat jugak la.macam best huhu..

2009 accomplishment

-duduk rumah sewa,belajar berdikari sendiri, setakat ni,hosmet aku yg ade skang ni mmg terbaek di pasaran la.
-pc dah upgrade, gc baru,psu baru, dvd writer baru, speaker baru.
- dah ade dslr, dah ada wawasan sikit nak memulakan perniagaan sendiri
- study pon alhamdulillah, berada di landasan yang betul,setakat ni la.
- leadership, aku bukan lah pemimpin dalam erti kata sebenar, tapi rasa rasa nya jauh lebih baik dari sebelum ni.
-relationship - walaupon banyak konflik melanda, hati ni tetap pada si 'dia'.hehe..
-dakwah- errr....
-ibadah- err...

2010 wishlist

-nk jadi pemimpin dalam erti kata sebenar ; laksanakan segala projek utk mahasiswa
- nk betul betul maju dalam side business aku (no MLM ok haha)
-nk maintain study aku, two and a half years more to go... sikit lagi haziq, dapat 1st class, apply master terus.

nk turunkan ego aku sket utk si 'dia'- sorry ye huhu....nk bahagiakan 'dia'.

-sigma 10-20mm f4-5.6 HSM / Tokina 11-16 f2.8 / Tokina 12-24 f4-5.6 yehaa!!
-Nikkor/Sigma/Tamron 70-200 f2.8
-nak banggakan mak n ayah aku.cukupla aku dah buat hati dorg sedih dua taun lepas.
- nak kuruskan perut (paling susah ni)
-nk tetapkan hati n iman...insya Allah....


tu je kot. harap harap tercapailah semua impian dan cita cita aku.hehe...

11 comments:

SePeT said...

aq ske wishlist ko yg nk kuruskan perut tuh..
haha..
jgn risau bro..
msti bleh punyer..
kteorang smue sapot...
huhu..

Loyai_Drift aka JoyTT said...

Nak main wide lens target yg terbaik ar.. Cikgu Nikon abg pki wide lens Tokina 11-16mm f/2.8.. result best walaupon range tuh pendek.. Abg pon target nak ambik yg tuh sbb F-stop dia rendah.. bleh bokeh.. Abg dah ader Canon lens 10-22mm f/3.5-5.6 tp kurang mantap.. dpt wide f/2.8 perkhhh... mcm-2 bleh pelbagaikn.. Tokina 11-16mm f/2.8 tuh klu Canon Mount RM2300/=

70-200mm f/2.8 tuh better NIkkor ar ambik VR tau.. sbb range jauh-2 nie tgn mesti goyang punyer.. Cikgu nikon abg jual yg xde VR ambik yg ader VR tau.. bayangkn ar.. cikgu pon goyang.. lg kita-2 nie.. hehehe.. alah membeli menang memakai lor.. SIGMA = worse lor.. syyhhhhh...

narutet said...

huhu...saye punye budget cukup cukup je nak beli sigma...tokina kalau dapat pon yang 12-24mm f4-5.6 je...huyoo abg dah ade UWA 10-24 dah tu...x cukup best eh huhu...

saya target lens UWA tu dulu, pastu ade rezeki,buat job sket sket baru angkat tele...itupon tgh pening nk cari sumber pendapatan ni...huhu btw, ni azam tahun baru je,tercapai ke tak wallahualam heheh...

Loyai_Drift aka JoyTT said...

yang ader tuh bukan tak best.. tp.. biase ar nafsu.. nak bokeh lebih kene ar tangkap satu f/2.8 punyer.. hehehe.. speedlite pon rase nak tambah lg satu nie.. Canon 580EX II Rm1.8k gak kopak tuh nnt.. hehe.. nak layan kete lagik.. huhuhu..

narutet said...

huhuhu abg takpe, loaded hehe... sume leh main...ade kamera,hilux lagi, hahaha....saya ni pon harapkan duit elaun bulan bulan tu la menabung sket sket..tu yg tak mampu kot nak amek tokina 116 f2.8 tu...huhu..

Loyai_Drift aka JoyTT said...

ye lor.. abg dah keje.. ko blajar lagik.. maner nak same.. cube ko dah keje karang.. tgk cemane.. hehehe

narutet said...

hehe..dengar dengar g thailand,ade projek ke?hehe

Azree Hanifiah said...

Hoho... Kena cari duit banyak2 maa kalau mau beli lens dalam wishlist tu...

narutet said...

huhu..tu la tgh cari job ni, bro azree ade job tak? nak join bleh? hehe

Loyai_Drift aka JoyTT said...

G thailand survey barang-2 4x4 lor.. brg-2 camera sama jer rege ngan msia.. hhuhuhu

narutet said...

waaa masyuk masyuuuk...best tol org banyak duit ni huhu kemain jauh shopping kuikui

Post a Comment

Blog Archive

Followers