My New Haul

|

salam.
hai sume. harini, battery grip aku sampai.kesian kat body d80 aku, lengang je tanpa aksesori tambahan. aku order online (sebab kalau beli kat kedai harge mahal gile). berapa? ade la dalam Rm250... ni antara gambo nye...


dalam package die.

salah satu sebab aku beli, ade AF button kat tepi..senang kalau nak buat vertical shot.kualiti pon hampir gile ngan nikon MB-D80 yg harge dekat rm400 lebih huu...

bleh letak extra battery,ngan leh pakai dgn 6x AAA battery (kalau dalam kecemasan je la huh)

the looks when attached to the d80 body.

with flash added on.nampak la macam pro series sket huhu...


fungsi battery grip ni;

1) sebagai extra battery holder, sebab bleh letak dua ketul battery en-el3e atau boleh ganti dgn 6 ketul AAA battery (manela tau dalam emergency)

2) sebagai pemegang tambahan kalau nak amek gambar secara menegak.

3) stabilizer kat kamera aku.

4) nampak pro sket la huhu...

overall, aku puas hati dgn pembelian kali ni. pasni, nak beli beg/ lens pulak. adoi duit duit...~~

3 comments:

Loyai_Drift aka JoyTT said...

Beg beli jgn x beli.. Klu dpt beli 2 bijik trus.. Outback 100 Lowepro ngan Backpack Lowepro.. anggaran rege dua-2 tuh dlm Rm1K++ jer.. Puas hati mcm Outdoor product ketahanannyer..

narutet said...

hehehe...kopak kopak....amacam g thailand?shopping kamera ke shopping kete? hehe

bojeng said...

ape relationship korang ni???
pelik ni..

Post a Comment

Blog Archive

Followers