pc ooh pc...

|



hari ni ingat nak buat keje yg bertimbun timbun.tetibe pc aku jadi blue screen.ah sudah, masalah sudah datang. tgk tgk, grafik kad aku buat hal. dem. 8800gts plak tu yg rosak.kalau grafik kad bodo bodo aku dah baling dalam tong sampah. haih. dek sebab nk cari ape masalah pc aku yg rosak tu, maka terformat lah keseluruhan pc aku ni. tapi yang bagusnye, aku install windows 7. kelajuan nye menyamai pc aku mase tip top mase gune vista ultimate sebelum ni.boleh la,aku pon dah kurang main game,banyak edit gambar dgn amek gamba je skang ni. huhu.....so aku install la adobe ps cs3...yang bagusnye cs3 ni, aku dah boleh stitch gambar panorama dgn perfect( ikut mata aku la huhu).sebelum ni susah sgt nak buat dgn cs2. so ni lah antara gambo yg aku dah stitch kan dgn guna cs2 ni

ni gambar kat mersing , kat chalet sanggar sri kandi. aku amek minggu lepas masa ade kursus kepimpinan kat situ. aku stitch 5 gambar jadi satu wide panorama.canteeek...

ni plak kat tanah lapang depan umah aku.so far aku amatlah puas hati dgn gambor ni huhu....

so far so good,benda ni membuatkan aku kembali mempertimbangkan kewajaran utk beli UWA lens huhu...

kepada pc yang rosak, thanks la sebab menyusahkan aku hari ni and thanks sebab ko dah buatkan aku format pc hari ni huu..

10 comments:

Loyai_Drift aka JoyTT said...

hahaha.. kan abg dah ckp cs3 perfect.. xde UltraWide lens pon ok.. tp klu amik gmbar pengantin.. xkn sang mempelai tuh nak tgu kita snap dri kiri smpi kanan.. waaakakakakaka...

pasni try ar HDR plak.. xtau..?? meh ar blajar.. kehkehkeh..

SePeT said...

good job2...
hihi..

narutet said...

hehheeh...betul tu betul tu....HDR? tau...high dynamic range...ha yg tu belum cube lagi.jap nak cube hahah...

Loyai_Drift aka JoyTT said...

cube.. jgn tak cube.. xtau jgn tanya.. kerana setiap pertanyaan perlukan yuran.. waaaakakakakakakakakakakakakaakak...

narutet said...

chesss hahah...pe da bro loyai, dah kaye pon nak pau budak budak baru blaja jugak ke hehehe...

Loyai_Drift aka JoyTT said...

ehemm.. mana task yg diberi neh.. x publish pon lagik neh.. kehkehkeh

TFT said...

ooo..... nie lah dia lu punyer 'murid' ekk bro???? Waaaa...... dah bg task ekk... tapi tak publish lagik......???? Emmmmm....... Nak pandai kena rajin beb... kalo malas... baik tak yah belajo... hehehe... Nie blom kena a picture a day for 364 days project lagi nie kan.... hahahahaha...

Perkh... jgn jadik mcm ada org tu dah ler... bg task genap setahun baru buat..... muhahahaha......

narutet said...

sori guys, x sehat minggu ni,n banyak gile tugasan kampus yg perlu dilakukan.malas tu mmg ade la sikit,tapi still gagah kan jugak kaki bergerak ni..huhu by the way, new entry added...sila komen ye..

Loyai_Drift aka JoyTT said...

haaaa.. TFT tu klu ko nak tau ziq.. dia ar Tok guru abg neh.. The Flying Toyol.. habis ar ko ziq.. nak berguru sgt ngan abg.. hambik ko.. Master Of Puppet dah turun.. huhuu..

narutet said...

huhu...adoi...abeh la..siap sedia la nak dibelasah...huhu....cane bang?ok x task yg saya sumbit tu?huhu

Post a Comment

Blog Archive

Followers