err..tugasan?

|




err ni antara tugasan yang dipesan oleh encik loyai. ok, dah amek gambar ni, aku mengaku la:

1) sumpah susah gila nak bagi dorg stay depan kamera, pandang aku ingat aku ni macam perogol kot...nampak kamera terus lari huhu...

2) aku x pandai framing, background hampeh, dan x menepati pon ciri ciri gambar potrait.

3) walaupon pakai f2.8, aku still lagi dapat gambar blur, mungkin sbb guna Aperture priority, so shutter kamera adjust terlalu slow nk compensate low light kat playground tu...

4) aku dah senyum kat mak bapak dorg,tapi dorg buat muka plak ngan aku.zzzz...

papepon, ni la kot yg terbaik, dah PP sket, sharpen sket, silalah komen dengan komen yang membina ye...huhu...saspen saspen...

f2.8 1/45s iso400 50mm

f2.8 1/60 iso640 50mm

f2.8 1/90s iso400 50mm

f2.8 1/15s iso320 50mm

f2.8 1/20 iso320 50mm

f2.8 1/45s iso400 50 mm

tak puas hati dgn gambar semalam,petang tadi repeat lagi...kali ni kat playground kat taman tasik g tmpat org main layang layang kat pasir gudang tu... x tau la cane performance kali ni...huhu...


f2.8 1/90s iso100

f2.8 1/90s iso100


all picture taken with nikon d80 with nikkor 50mm f1.8. sila komen.huhu...

5 comments:

Loyai_Drift aka JoyTT said...

Jauh ar bro.. mcm takot-2 jer.. tu bru bg tugasan ambik gambaq budak kecik.. klu bg task ambik gambaq org tua tgh membute camana..?? kehkeh.. org tgh berangan kat tepi pantai ker.. kehkehkeh... silap snap.. lebam bijik mata.. kekekeke...

gambar #8 tuh ader menepati citarasa skit.. hmmm.. noise tgi tuh... Speedlite kan ader.. Ko amalkn pki AV laaaa.. aku tamatkn riwayat pengajian ko karang... kehkehkeh... Fokus dekat sket.. bru Potrait namanyaaaa... alamak ai.. lupa plak ko cume ader 50mm.. nak dekat kena dok depan-2.. waaakakkakaka... kkk.. cuba lagik.. xpe.. lama-2 tajam ar tuh skill..

tgu ar ko ziq.. jap lg mesti TFT masuk komen.. pedas woooo klu dengar Pro punyer komen.. heheheh..

narutet said...

aah la bro..jauh...nak dekat,depa lari...saya x bawak flash,macam ye ye sangat plak nk bwk flash huhu...aih...kene kensel 11-16, rembat 85 f1.4 la cani huhu....

adoi...saspen ni tunggu cikgu besar nk cek keje umah ni...

TFT said...

Salam semuer..... ;-)

Pandai lah ko Loyai cakap aku pro ler, tuk guru ler, sifu ler... tu ler, nie ler... hahahaha... dakyah semate2 tuh...

Emm....... dari apa yg aku perhatikan, you are very new in photography. You still have a lot to learn before one can be called photographer. Trust me - the journey is still far away and you just at the beginning of it. My piece of advice - keep reading and practising.

Buat masa nie, aku reserve comment aku dulu ekk... hehehe... Ko belajor ngan loyai and terima comment dari dia jer ler dulu ekk... Tapi aku monitor blog entry eko neh... nengok apa yg eko upload ... hehehehe...... Tapi loyai nie pun ada 'malas' mcm eko gak... so eko kena lah rajin 'tarik telinge' dia ajak buat photo outing....hehehe...

p/s masih ku ingat - aku amik gambor tengah2 mlm, eko tidor bedengkor lam keta... hahahaha......

TFT

Loyai_Drift aka JoyTT said...

TFT - kehkehkeh.. dengkur tuh salam pengenalan broooo... masatuh Shutter pon aku tak kenal.. waaakakakaka... skarang rajin nieeee...

Haziq - alamak aiii.. fix len pergerakan ko terbatas beb.. lg mau sambaq 85mm fix.. 24-70mm atau 70-200mm ar beb.. bukan org lain punyer.. ko punyer gak beb.. modal kene besau.. bru hasil besau.. TFT punyer gadget 2 bijik Toyota Wish Cash bro... masa dia ader kat cni.. wa laa technician yg tolong test semua.. kehkehkeh...

narutet said...

huhu...there goes the comment from TFT..thanks sir,appreciate it so much, yeah,i realize i have so many to learn and improvise. Will try to catch up with you guys slowly.anyway, thanks for the comment guys!

@loyai- hehe...aah..dah mula nak consider 70-200 f2.8 instead of 11-16....huhu..

Post a Comment

Blog Archive

Followers