minggu ini makan pasir ye anak anak...

|

menyahut seruan seorang kenalan utk invest sket dalam dunia fotografi utk hasil yg lebih, saya pon mengerahkan segala keringat dan wang simpanan yg ada utk beli satu lagi lens. Tamron 70-200 f2.8, tu je yg termampu, nk beli nikon punye dekat rm6 ribu...so beli jelah mana yg mampu...tu pon beli 2nd hand,alhamdulillah, owner die bagus, lens dalam keadaan tip top...org kata alah membeli,menang memakai,harapnye pasni akan adelah perubahan sket dalam style aku amek gambar ni.... ni ha ade sket panahan mata utk korg....

bare lens,panjang gile huhu...
attached with the d80 body


why tamron? hemmm..sebenarnye tu lebih kepada personal preference. obviously, nikon 70-200 dah out from equation sbb harga yg punyala mahal...sigma70-200? banyak rekomen sigma over tamron in term of speed,tapi aku carik image quality,optics,sharpness n aku btol2 puas hati dgn pembelian kali ni.alhamdulillah, rezeki Allah yg maha Kaya...(walaupon poket aku rabak gile kali ni huhu..,habis duit job aku)

so k lah guys.nak main main ngan lens ni dulu.chow~

7 comments:

Loyai said...

Bru nak suroh angkat Sigma.. sbb ats re-search yg dilakukan.. Sigma ader HSM (High Speed Motor)..
Ok ar tuh.. Tamron ader IQ (Image Quality) cuma xleh main motorsport ar.. takot tak sempat nak meter.. hehehehe

mak nam said...

da ada tu kira syukuuuuuurrrrrrr alhamdulillah ye en azik...

narutet said...

huhu..tu la,buat gak research,ramai kate beli ikut keperluan....saya x shoot motorspot kot,shoot potrait banyak la...so IQ yg perlu kat sini...and tamron ni much cheaper dari sigma sebenarnye huhu...pape pon dah test tadi,mmg sharp.puas hati.huhu

snapxture said...

Waaawawa... tindu kat lens aku... wawawawaa

narutet said...

khohkohkoh.....thanks bro rahman...lens tu mmg best gile...tadi tido sambil peluk lens ngahaha...

The Photographer said...

eleh.. maknam tuh sibookkk jer.. photographer nie slagi xdpt high-end punya brg mana der rase puas lor.. kehkehkeh... klu nikonian VR jadik impian.. Canonian L lens jadik impian.. kehkehkeh.. walaupon dpt pki bnda yg hampir serupa.. kepuasan tuh ttp tak smpi.. tol tak photograperrrrr....?? lol

narutet said...

memangla idaman kalbu,tapi kadang kadang kene gak bersyukur ngan ape yang ade,high end gear x jamin artwork yg superb.yg penting kreativiti n penyampaian idea tu. setakat ni, im totallly satisfied with the lens,walaupon mmg diakui focusing die slow sket...

Post a Comment

Blog Archive

Followers